Everglades en Palm Beach. - Reisverslag uit Fort Lauderdale, Verenigde Staten van Ger en Henny Nolles - WaarBenJij.nu Everglades en Palm Beach. - Reisverslag uit Fort Lauderdale, Verenigde Staten van Ger en Henny Nolles - WaarBenJij.nu

Everglades en Palm Beach.

Door: Ger Nolles

Blijf op de hoogte en volg Ger en Henny

12 Februari 2013 | Verenigde Staten, Fort Lauderdale

Maandagochtend rijden we richting de Everglades, het moerasland dat net even onder Palm Beach begint en eindigt in het zuiden bij Key Largo.
Op zo'n 50 minuten rijden van Lauderdale komen we op de Griffin Road, het park vanwaar de "Gatorboys" bekend van "Animal planet" de Airboat excursies doen, met ongeveer 20 personen nemen we plaats in de boot, geen oor beschermers deze keer hoewel we ze eigenlijk wel nodig hebben, wat een herrie maken die propellers achter op de boot.
Deze keer krijgen we al snel te zien waar we voor komen, de Aligator, nadat de boot in de zijarmen van de grote rivier is gekomen zien we een aantal grote exemplaren tot zelfs naast de boot naderen, raar idee om zo'n 40 centimeter van zo'n grote kop te zitten, er wordt dan ook gewaarschuwd niets buiten de boot te steken, dus daar houden we ons maar aan.
Aan het einde van de tour zien we nog een show van één van de "tv sterren" samen met een Amerikaanse Krokodil, zo een met zo.n stompe in plaats van een spitse snuit, alles bij elkaar heel leuk om ook een keer te hebben meegemaakt dat gescheur over het moeras.
S'middags luieren we lekker aan het zwembad van ons hotel en daarna bezoeken we de sjieke " Las Olas" straat waar de ene na de andere Ferrari langs de terrassen rijdt, tijdens het eten komen we in gesprek met Joanne Paul en Wendy vander Hart ( inderdaad een Nederlandse naam ) die ons Nederlands hoorden praten en vertelden dat ze Nederland hadden bezocht, wij boden hen een drankje aan en hadden een gezellig gesprek over gewoonten en tegenstellingen van Nederland en Amerika.
Later stonden de dames er zelfs op om onze rekening te betalen, heel erg lief!
Dinsdag vertrekken we vroeg voor een rit van ongeveer 1,5 uur naar Palm Beach, we nemen de kustweg, duurt wel langer maar is veel mooier dan de snelweg, we rijden door plaatsen die ons doen denken aan Italie en zuid Frankrijk, de Amerikanen doen hun best hier om de mooiste huizen uit Europa te kopiëren en dat lukt ze aardig , Hen en ik zijn af en toe sprakeloos van de kapitale huizen die hier langs de kustweg staan, eenmaal in Palm Beach valt mijn mond open bij het zien van de vele Rolls Royce's., hier bevinden zich de aller rijksten van de aarde denk ik!
Na nog wat foto's te hebben genomen zoeken we een publiek strand op voor de lunch, en zitten nog even na te genieten in het zand.
Morgen vliegen we weer naar huis en kunnen stellen dat Florida en de Caraiben ons ontzettend zijn bevallen, Florida zouden we zelfs nog wel eens vaker willen bezoeken want met 5 dagen kom je niet zo ver hier, er is zoveel te zien, maar de afstanden zijn gewoon te groot.
Maar, er moet wat te wensen overblijven natuurlijk…………………..

Iedereen bedankt voor de leuke reactie's weer!
Groetjes Ger en Hen.

• 13 Februari 2013 - 15:25

Fam De Bruijne-Nolles:

Hi pap en mam,

Wat spannend die tocht bij de krokodillen!!!! Wel zo handig on je handen binnenboord te houden ja....hahahaha! Fijn dat de vakantie jullie zo goed is bevallen...zijn benieuwd naar jullie foto's en verhalen...tot morgen! Love you xxxx