Mexico Cozumel - Reisverslag uit Cozamil, Mexico van Ger en Henny Nolles - WaarBenJij.nu Mexico Cozumel - Reisverslag uit Cozamil, Mexico van Ger en Henny Nolles - WaarBenJij.nu

Mexico Cozumel

Door: Ger Nolles

Blijf op de hoogte en volg Ger en Henny

07 Februari 2013 | Mexico, Cozamil

Mexico

Vandaag staat Mexico Cozumel op het programma, met wederom heerlijk weer en graadje of 30 lopen we rond 9.00 uur van de boot af de kade op. Je merkt direct dat je in Mexico bent, overal de rode en gele kleuren met ontelbare souvenierwinkeltjes, wat direct opvalt zijn de lage prijzen in de winkels voor kleding en dergelijke, zeker vergeleken met Cayman en Bahamas. Allerlei Mexicaantjes van 1. 30 mrt. zonder nek proberen je een excursie aan te smeren, zonder vervelend te worden overigens, dat was in Jamaica wel anders , daar werd je haast de taxi ingetrokken door allerlei Rasta's!
Ze hebben pech, wij hebben onze excursie voor vandaag reeds op de boot geboekt, vandaag vertrekken we per touringcar naar een privé eiland genaamd Island Pasion, we hebben gekozen voor de all inclusief versie, dat wil zeggen drank en eten gratis het hele verblijf, de busreis richting de boot die ons naar dit eiland brengt duurt ongeveer 30 minuten en gaat dwars door de rimboe met onverharde wegen , dat hebben we geweten, we zijn beurs! Eenmaal op de boot zien we in de verte direct het lichtblauwe water en het witte zand opdoemen, we zijn inmiddels best wat gewend maar zo mooi als dit strand is hebben we het zelden gezien, zonder zonnebril doet het witte zand pijn aan je ogen, we worden echt ontvangen hier en zien gelijk dat er niet veel mensen op het eiland zijn, met ongeveer tweehonderd mensen zoek je ergns een plekje onder de palmbomen of direct aan de waterlijn. Wij denken eerste even een kop koffie te scoren, maar alleen door de vraag al wordt ik uitgelachen …KOFFIE??? Het zijn de margarita's, cola rum's en "sex on thé beach" cocktails die hier de klok slaan!
Dan maar een cola rummetje, het is tenslotte al 10.30 uur! Hen denkt een alcohol vrije cocktail genaamd "Pasion" te krijgen en blijft er haast in! Tegen het middaguur wordt er een lekker buffet klaargezet en merk ik dat dat net op tijd is om te voorkomen dat ik scheef ga lopen van de rum. de rest van de dag hier brengen we luierend door en hebben lol om de Amerikanen die elkaar de loef afsteken met hun woonplaats en afkomst, de NewYorkers winnen het van de boeren uit Ohio !! denk dat dat ook met de Superbowl te maken heeft die gisteren is gespeeld.
Aan het eind van de middag verlaten we met moeite dit " Pasion eiland" en krijgen nog wat tijd om souvenirs te kopen zoals een echte Sombrero voor Aydan en natuurlijk weer de plaatselijke T Shirts.
S,avonds op de boot tijdens het diner gaan de obers en koks helemaal los, en krijgt het publiek de kans hen te bedanken voor het heerlijke eten van de afgelopen 9 dagen, onder de klanken van de theme van "Love Boat" paraderen ze al dansend tussen de tafels door en wordt er door iedereen geproost met gratis Champagne van het huis!
Na dit spektakel weet ik mijn souvenir geld terug te winnen aan de roulettetafel, omdat Hen mij met zachte dwang overtuigd, stop ik bij een winst van 180 dollar!! Toon had minder geluk, stopte niet op tijd en verspeelde zo zijn winst van 200 dollar.
Helaas was Cozumel de laatste plaats die we aandoen en zit deze cruise er bijna op, het is ons enorm bevallen en raden iedereen aan een keer de boot te nemen, vooroordelen over "bejaardenreis" kunnen we wel overboord zetten omdat wij alle leeftijden hebben gezien deze reis!
Morgen hebben we nog een zeedag om terug te varen naar Miami, waar we met een gehuurde auto ons hotel in Fort Lauderdale op gaan zoeken voor de rest van onze vakantie….leuk vooruitzicht!

• 08 Februari 2013 - 22:58

Fam De Bruijne-Nolles:

Wat een leuke verhalen weer pap!!! Echt een plezier om te lezen....fijn dat we vanavond even hebben kunnen facetimen..jullie zien er fantastisch bruin en onyspannen uit. Geniet nog maar lekker een paar dagen in Fort Lauderdale!!! We missen jullie wel hoor (aydan zeker!!!!!) xxxx van ons

• 09 Februari 2013 - 11:22

Len:

Ik herinner me dat inderdaad ook nog van Mexico... de enige koffie die ze kennen daar is "sexy coffee" en gaan volgens mij 5 soort sterke drank in, geen koffie meer te bekennen..
    Jullie zitten echt even in een andere tijdszone als ik het zo lees... heerlijk he? Terwijl hier de natte sneeuw weer uit de hemel neerdaalt, zitten jullie lekker in je badhansop te chillen op een wit palmenstrand... toch helemaal te gek of niet dan?
    Nu nog even genieten van jullie laatste deel van de vakantie, geniet ervan en voor straks veilige trip weer teur gnaar ons frogsland! xxx len

• 09 Februari 2013 - 12:39

Thea:

Hi Ger & Hen

Wat een leuke verhalen zijn het weer zeg!! Jullie genieten er wel van "lekker hoor!
    Kan me het gezicht van Henny wel voorstellen toen ze die cocktail dronk haha "
    Jullie zien er goed en ontspannen uit en lekker bruin gebrand.
    En dat strand "waanzinnig zó wit ...kan me voorstellen dat je daar pijn in je ogen van krijgt!!
    Geniet er nog maar lekker van... Veel plezier

Groetjes, Thea xxx

Moet je helaas iets meedelen van Gerda Ouwendijk...Ze hebben geprobeerd' je te bereiken!
    Haar vader ( De heer Kaal)is woensdag 6 februarie overleden, hij had graag afscheid willen nemen.
    Heb haar verteld dat je op vakantie bent en niet op tijd terug kon zijn.
    Helaas het kon niet langer wachten.
    Hij heeft wel een pracht leeftijd bereikt...95 jaar

• 09 Februari 2013 - 20:11

Caitlin:

Hallo mam en pap, ik heb al jullie verhalen gelezen. Wat hebben jullie het geweldig!!! Ik ben jaloers hoor. Jullie hebben lekker genoten van die luxe en mooie stranden. Nu nog lekker een paar dagen Chillen en kadootjes voor mij kopen natuurlijk in Florida :) hihi het is wel stil zonder jullie hoor! Ik kijk uit naar al jullie verhalen en foto's.
    Kusssssssssss